thuis
agenda
publicaties
fotoalbum
contactformulier
patronen
projecten
sponsors
links
 
 
 

 

Miriam Tegels
Heistraat 47
NL 6071CG Swalmen

famtegels@home.nl

 
 


dagblad de Limburger

4 april 2006

Swalmense verpulvert wereldrecord snelbreien

Miriam Tegels (41) uit Swalmen heeft afgelopen weekeinde tijdens een huishoud- en hobby­beurs in Keulen het wereldre­cord snelbreien verpulverd. Binnen drie minuten maakte ze 280 steken, 25 meer dan het oude record dat op naam stond van de Schotse Hazel Tindall.
Snelbreien staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar in Groot-Brittannië en Amerika is het populair. Dat ie­mand een record met 25 steken verbetert, is volgens Te­gels vrij zeldzaam. "Normaal praat je over een verbetering met twee of drie steken. Dat was me in februari vorig jaar al eens gelukt, toen haalde ik 257 steken. Twee meer dan Hazel. Dat ik er nu met 25 steken overheen ben gegaan, is echt fantastisch."
De verklaring voor haar pro­gressie is simpel. "Ik heb het afgelopen jaar de breipennen niet neergelegd. Ik ben conti­nu bezig en dat is blijkbaar erg goed voor de snelheid", zegt de Swalmense, die naar eigen zeg­gen sinds haar zesde verslaafd is aan breien.
Tegels, van beroep yogalerares, getrouwd en moeder van twee kinderen, is actief binnen het breicafé Stitch & Bitch in Roer­mond. Dat is een club voor breiliefhebbers. Daarnaast maakt ze kleding in opdracht van in de breiwereld bekende ontwerpers. "Ik heb het druk, de laatste maanden. Je merkt ook dat de interesse voor breien ontzettend aan het toenemen is. Dat maak ik op uit het succes van het breicafé".
Ook op beurzen, net als dit weekeinde in Keulen waar ik het record heb gebroken, is het druk", vertelt de snelbreister. Wereldkampioen mag ze zich ondanks haar prestatie nog niet noemen. Dat kan alleen als ze concurrente Tindall ver­slaat tijdens een officieel WK. Dat kan op zijn vroegst in ok­tober. Dan vinden in Londen de wereldkampioenschappen snelbreien plaats. Tegels heeft er zin in: "Ze zullen me daar zien als de grote uitdager. Die 280 steken in drie minuten hebben wel indruk gemaakt bij de concurrentie, denk ik." De Swalmense is op dit moment bezig om haar record opgenomen te krijgen in het Guinness book of records.