thuis
agenda
publicaties
fotoalbum
contactformulier
patronen
projecten
sponsors
links
 
 
 

 

Miriam Tegels
Heistraat 47
NL 6071CG Swalmen

famtegels@home.nl

 
 
Minneapolis (Fastest Knitter competitie)

16 februari 2008; de datum van de World Finals Speedknitting. Met een vertraging van 14 uur én een extra overnachting in New York stappen Frans en ik hier in voor onze laatste etappe van Cleveland naar Minneapolis.

Na en korte stop bij de Country Inn zet ik hier mijn 60 steken op voor de finale. Vriendin en ontwerpster DomiKNITrix is mijn trouwe supporter dit weekend.

Nog voor de wedstrijd begint ontmoet ik de Canadese deelneemsters Wannietta en Jody en ook vriendin/ ontwerpster Annie Modesitt. Annie wint de voorronde met 170 steken in 3 minuten.

Om 4 uur die middag, het startschot voor de "Worlds' Finals Fastest Knitter". Hier de vijf deelneemsters op een rij. Vlnr: Hazel Tindall (UK), Miriam Tegels, Wannietta Prescod (Canada), Lisa Gentry (USA) en (niet op deze foto) de Franse deelneemster Ariël. Hazel wint met 262 steken in 3 minuten. Ik eindig als tweede met 244 st. Dan volgt Wannietta met 231 steken.

Even poseren voor de aanwezige pers. Hazel wint een gegraveerd klokje. Het centrale punt van de Knit-Out is de 'Rotunda' een atrium  waar stoelen zijn gesitueerd in blokken rond het podium. Aan de buitenrand de tafels waar de boeksigneer sessies plaatsvinden. Vanaf bovenliggende etages kunnen de bezoekers van de Mall meekijken.

Jennifer Stafford "The DomiKNITrix" straalt in haar zwarte weddingshawl. Door mij gebreid naar een patroon van Carla Meijsen.
"Knitting Heretic" Annie Modesitt nodigt ons uit in haar huis. Dit is de plek waar zij haar ontwerpen uitvoert. Met Annie's man Gerry en kinderen gaan we uit eten bij "Dixies".

Na een echt Amerikaans diner (too much food) op de foto met Annie en haar familie.
De laatste uurtjes van deze bijzondere dag brengen DomiKNITrix en ik door in de VIP lounge van de Country Inn. Hier ontmoeten we weer alle landen kampioenen die ook in dit prachtige hotel verblijven.

Zondag 17 Feb. De dag begint met Starbucks & een bagel in de centrale hal van de Mall of America. Hierin bevindt zich een groot amusementspark waar gezinnen met kinderen zich een hele dag vermaken.
Een onderonsje met ontwerpster Nicky Epstein die tijdens de Knit Out enkele  workshops  geeft.
Op zondagmiddag worden de prijswinnaars van de Fastest Knitter & Fastest Crochet nogmaals op het podium verwacht. Naast Hazel, mezelf en Wannietta zie je hier Lisa Gentry (GWR Fastest Crocheter) en de Canadese haak-kampioene Jody.
Gastheer Steve nodigt mensen uit het publiek om over de catwalk te lopen in hun zelfgebreide creaties. Frans is ook van de partij en oogt veel bewondering met zijn salamander trui.

En dan is het tijd om sfscheid te nemen van de Mall of America. Herken je de Mod Coat uit Jennifers' boek "DomiKNITrix"? Zij draagt hier het door mij gemaakte model uit het boek in 2 tinten groen. De jas die ik draag is precies hetzelfde in zwart.
De volgende morgen bij het ontbijt in de "Hop-In"nemen we ook afscheid van Jennifer Stafford, DomiKNITrix. Zonder vertraging komen we een dag later weer aan op Schiphol.