thuis
agenda
publicaties
fotoalbum
contactformulier
patronen
projecten
sponsors
links
 
 
 

 

Miriam Tegels
Heistraat 47
NL 6071CG Swalmen

famtegels@home.nl

 
 


Lente 2006: Lentekussen Krokus


Materiaal:

Basis: Kussenovertrek katoen 40 X 40 cm.
Garens: Cotton 8 van Scheepjeswol in grasgroen en donkerpaars, en Isis van Scheepjeswol in de kleuren lichtgroen en lila.
Breinaalden 3.5 mm. en een borduurnaald.
2 strengetjes borduurzijde DMC; lila en lichtgroen.

 

Inspiratiebron en materiaal

Achtergrond:

Zet 60 steken op met lila en naalden 3.5 mm. en brei in tricotsteek: recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant. Begin de tweede naald met 2 steken lichtgroen. LET OP: sla bij het wisselen van de kleuren de draden om elkaar heen! Brei telkens 2 steken meer met lichtgroen zodat een diagonaal kleurpatroon ontstaat. Wanneer de hele naald met lichtgroen gebreid kan worden neem je als nieuwe kleur donkerpaars, daarna grasgroen en eindig weer met lila. Bij een hoogte van 30 cm. Losjes afkanten. Pers de ondergrond met behulp van een heet strijkijzer onder een vochtige zakdoek. Bevestig de ondergrond met siersteken en de lila borduurzijde op het katoenen overtrek.

Krokussen:

Zet 3 steken op met donkerpaars. Brei 8 naalden in tricotsteek. Meerder in de 9 de naald in de eerste en in de laatste steek (= 5 st.)
Meerder op dezelfde manier in de 13 de naald (= 7 st.), dan in de 21 ste naald (= 9 st. ) dan in de 29 ste naald (= 11 st. ) en tenslotte in de 33 ste naald ( is 13 st.)
Brei nog 12 naalden over deze 13 steken. Minder inde volgende naald door de 2 de en 3 de steek af te halen en samen te breien, brei ook de 11 de en 12 st. samen. Brei 1 naald links.
Laatste naald: Haal de 1 ste en de 2 de st. af en brei deze steken samen. Brei de 3 de en de 4 de st. samen. Kant af. Sla de draad 1 X om en kant af. Haal de 5 de en 6 de steek af en brei samen. Kant af. Brei de 7 de en 8 ste st. samen en kant af. Sla de draad 1 om en kant af. Haal de 9 de en 10 de st. af en brei samen. Kant af. Brei de 11 de st. en kant af!
Brei op dezelfde wijze nog 2 Krokussen in donkerpaars en 3 in lila.
Groene blaadjes: Gebruik een punnikmolentje of een eenvoudig punnikapparaatje en maak daarmee een koord met grasgroen van 80 cm. Knip het koord in 8 gelijke stukken. Werk de afzonderlijke draadeinden netjes af.
Applikeer de Krokussen en de blaadjes met de lila- en de lichtgroene borduurzijde op de ondergrond!